COD


Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani skrajšano COD organizira za študente UL - Univerze v Ljubljani obštudijske športno rekreativne dejavnosti med katerimi sta tudi savate - francoski boks in samoobramba.

Gre za 
BREZPLAČNO vadbo za študente, ki traja cel semester. Seveda pa je treba pohiteti s prijavo preden se ne zapolni število prostih mest.
 


V vsakem semestru študijskega leta 2018/2019 lahko študenti Univerze v Ljubljani izberete enega izmed obeh ponujenih športno-rekreativnih programov.   

Kdo se lahko vpiše: študenti bolonjskih študijskih programov Univerze v Ljubljani z veljavnim statusom v tekočem študijskem letu. 
Športno-rekreativni programi ne prinašajo ECTS kreditnih točk. 
V tekočem študijskem letu lahko izberete ali en kreditno ovrednoteni športni predmet v obeh semestrih ali en športno-rekreativni program na semester.

Trajanje: en semester 

Vpis: 2. semester: - V PRIPRAVI
Športno-rekreativni programi potekajo en semester, tako da lahko v posameznem študijskem letu izbirate med dvema različnima programoma oz. se odločite za vpis v isti program. 
V obeh primerih šteje časovni žig prijave (čas prijave). Torej pri prijavi v isti program študentje, ki ste program obiskovali v prvem semestru, nimate prednostne pravice za vpis. 
Športno-rekreativne programe financira Univerza v Ljubljani, študenti krijete morebitne dodatne stroške (prevoz, prenočišče, prehrana, najem opreme idr.).

Prijavnica za 2. semester bo aktivna od 5. 2. 2019 od 8.00 do 9. 2. 2019 do 12. ure oziroma do zapolnitve prostih mestZato lovi najzgodnejšo prijavo.  Menjava športno-rekreativnih programov ni mogoča.
(Prijavnica za 1. semester je bila aktivna od 2. 10. 2018 od 8.00 do 9. 10. 2018 do 12. ure oziroma do zapolnitve prostih mest.) 


Z izvajanjem programov

  • v 2. semestru  - V PRIPRAVI
    (v 1. semestru smo začeli 23.10.2018)
Prijava na a) SAVATE in b) SAMOOBRAMBO - 2019


PRIJAVNICA <---- KLIKNI prijave za brezplačno vadbo se začnejo v PONEDELJEK  - zaključeno do zapolnitev prostih mest )

a) SAVATE - francoski boks

25.Savate - francoski boksPonedeljek 19.00 - 20.30Študentski kampus20 mesttrener: prof. šport.v. Marina Dobnik

Celoletni športno- rekreativni program

SAVATE

Opis vsebine celoletnega športno-rekreativnega programa

Savate je borilni šport, ki temelji na konstantnemu grajenju napadalnih in obrambnih tehnik, s katerimi se prilagajamo situacijam, ki nam jih vsiljuje nasprotni tekmovalec. V savatu smo prisiljeni neprestano premikati svojo pozicijo, kar ta šport dela še posebej zahteven. Za razliko od ostalih borilnih veščin premore širok spekter udarcev z nogami in rokami, ki jih izvajamo s posebej za ta šport razvitimi in oblikovanimi športnimi copati. Šport je primeren za vse, ki želijo s pomočjo kakovostne vadbe pridobiti kondicijo, moč in znanje borilnih veščin – ter s tem zdrave samozavesti in športnega duha, ki ne temelji na nasilju.

Oprema

Športna oblačila in čista športna obutev, brisača, plastenka z vodo.

Trajanje celoletnega športno-rekreativnega programa

60 ur

Opombe

Celoletni športno-rekreativni programi so financirani s strani Univerze v Ljubljani in so za študente Univerze v Ljubljani brezplačni. Udeležba na celoletnem športno-rekreativnem programu je na lastno odgovornost.b) SAMOOBRAMBA

24.SamoobrambaSreda 19.00 - 20.30Študentski kampus20 mesttrener: mag. Janez Obreza
 

Celoletni športno- rekreativni program

SAMOOBRAMBA

Opis vsebine celoletnega športno-rekreativnega programa

Samoobramba zajema elemente borilnih športov, ki so potrebni za samozaščito posameznika v primeru samoobrambne situacije. Spekter prijemov, metov, omejevanj udarjanj z roko, brc z nogo ter posebno samoobrambno naravnano kontrolirano obnašanje v primeru konfliktnih situacij je nabor znanja, ki bo posredovan vadečim.  Samoobramba je primerna za vse, ki želijo s pomočjo kakovostne vadbe pridobiti kondicijo, moč in znanje borilnih veščin – ter s tem zdrave samozavesti in športnega duha, ki ne temelji na nasilju.

Oprema

Športna oblačila in čista športna obutev, brisača, plastenka z vodo.

Trajanje celoletnega športno-rekreativnega programa

60 ur

Opombe

Celoletni športno-rekreativni programi so financirani s strani Univerze v Ljubljani in so za študente Univerze v Ljubljani brezplačni. Udeležba na celoletnem športno-rekreativnem programu je na lastno odgovornost.